Article 31 August, 2021

Víno Zlomek a Vávra: Vingener i Tjeckien

,


Víno Zlomek a Vávra är en vinodling baserad i Boršice, Tjeckien. På frågan vem de är svarar ägarna villigt att de är fyra bröder: två bröder från familjen Zlomek – Libor och Radek – och två från familjen Vávra – Tomáš och Petr. Ett starkt band mellan familjerna skapades av fäderna, vännerna och musikerna Josef och Bohuslav.

Efter att ha tillbringat åratal hemifrån, övertygade tanken på att följa sina fäders fotspår och bli vinodlare dem alla att återvända till Boršice. De täcker nu alla olika roller: källarmästare, vinmakare, ekonomi- och försäljningschefer. Vinregionen Slovácko består av 117 kommuner. Olika naturförhållanden har gett upphov till en mycket varierad komposition. De vita vinerna har en intressant palett av aromer och kryddighet, som kompletteras av mineraler från den lokala bördiga jorden. Den långsamma mognaden av moraviska viner bibehåller en specifik och distinkt arom.

Víno Zlomek a Vávra producerar rött och vitt stilla vin och den snabbväxande trendprodukten Perlito, en uppfriskande läskedryck av vin och fruktjuicer med lägre alkoholhalt. Den bevarar smaken av äkta frukt och har inget tillsatt betsocker. Den serveras bäst iskall eller som en blandad drink. Perlito finns i en mängd olika smaker: jordgubb, aprikos, hallon, päron och många andra. Vinodlingen är helt ny, och de använder modern teknik, inklusive kall bearbetning från druvorna till slutprodukten.

Fruktviner representerar tilltalande alternativ till traditionella druvviner och möter, vilket nyligen gjorda undersökningar visar, ökande efterfrågan på drycker med lägre alkoholhalt (NOLO, No & Lo alcohol). Variationen i smak och sötma behagar allas smak. Färgpaletten och det stora utbudet gör produkten särskilt attraktiv för konsumenter på sociala medier – gå vidare till Perlitos officiella kanaler.

För att sälja sitt vin på fathar de valt Petainers 30-liters hybridfat. Eftersom vår produkt tillverkas i Tjeckien var det perfekt för vinodlingen att arbeta med oss. Sedan de har börjat använda Petainer är de nöjda med funktionaliteten, innovationsnivån hållbarheten.

“Petainer-teamet är alltid tillgängligt för att hjälpa oss varje steg på vägen så att vi kan dra nytta av produkten på bästa möjliga sätt!”

Tomáš Vávra, försäljningschef

Víno Zlomek a Vávra fick utmärkt tekniskt stöd från vårt team och guidades i varje steg under den manuella påfyllningen. Eftersom de aldrig har tappat sina viner på fat förut var detta en viktig aspekt av ombordningprocessen. Vingården har upplevt fördelarna med att ha mindre arbetskraft inblandad och tidsbesparingen jämfört med att buteljera vin. Lätta och enriktade förpackningar reducerar också transportkostnader och koldioxidutsläpp avsevärt. Genom att använda våra hybridfat kan de möta sina kunders ökande efterfrågan på Perlito-vin på fat. Nästa steg blir att planera en hybridfatspåfyllare som också stöds av Petainer.

Du kan följa Víno Zlomek a Vávra på Instagram och Facebook, eller på www.vinozlomekvavra.cz för att ta reda på mer om deras viner och evenemang.

Du kan följa Perlitos dedikerade nyheter och uppdateringar på www.perlito.cz eller på Facebook och Instagram.

Om du är intresserad av att veta mer om våra fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats www.petainer.com.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique