Article 31 August, 2021

Vattenfabriken lanserar 100 % återvunnen PET -flaska i samarbete med Petainer


Den svenska dryckesproducenten Vattenfabriken är på väg att lansera 0,33-liters och 0,5-liters PET-vattenflaskor för Eko-vattenmärket tillverkade av 100 % material av livsmedelskvalitet som återvunnits efter konsumering.

Utvecklingen visar Vattenfabrikens engagemang i att arbeta med hållbara förpackningslösningar och den globala utvecklingen mot en cirkulär ekonomi för PET -flaskor. Det är också ett stort steg mot att minska företagets koldioxidutsläpp: den nya Eko-vattenflaskan kommer att minska varumärkenas koldioxidavtryck med 73 %.

Konsumenter, återvinnare och förpackningsomvandlare spelar alla en viktig roll för att upprätthålla en sluten leveranskedja för PET-flaskor med höga nivåer av återvunnet innehåll. Konsumenter i Norden återvinner över 90 % av PET-flaskor vilket ger återvinningssektorn högkvalitativt plastförpackningsavfall som förädlas till PET-flingor och pellets av livsmedelskvalitet. Efter separering av polymertyper och avlägsnande av föroreningar bearbetas flingorna och pelletsen till nya PET-flaskor.

petainer-pet-flaskor-pcr-innehåll

Petainer har införlivat PCR i sina PET-preformsprodukter och PET-flaskprodukter i mer än 15 år, vilket skapar hållbara förpackningsdesigner som uppnår utmärkt prestanda, styrka och utseendestandard. Förutom användning av mer hållbara material och driftsförbättringar tillverkas flaskan på Petainers tillverkningsanläggning i Lidköping, Sverige, som drivs helt av vattenkraft, en 100 % förnybar energikälla.

Petainer Lidköping har även tilldelats Gold Rating av EcoVadis, den globala CSR-värderingsbyrån 2019 – för femte året i rad. Den här bedömningen placerar Petainer i den högsta procentandelen av leverantörerna i kategorin Tillverkning av plastprodukter och i högsta procentandelen av alla de organisationer som EcoVadis utvärderar, med en särskilt stark prestation i miljökategorin.

”Vi fokuserar på att leverera hållbara förpackningar med hög teknisk prestanda till våra kunder. Vi är stolta över att samarbeta med varumärken som Vattenfabriken som delar vårt engagemang för att göra PET-förpackningar cirkulära och värdera plastavfall som en resurs.”

Helen Öjerson, Nordics Business Development Director på Petainer

”Vi ser fram emot den officiella lanseringen av vår Eko-vattenflaska, producerad av 100 % återvunnet material, producerad av Petainer, en lokal leverantör med stor kompetens inom hållbarhet.”

Henrik Byrsjö på Vattenfabriken
For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique