Article 31 August, 2021

The View: Fat från Petainer som en hållbar och ekonomisk lösning

,


Jennifer Molgat, President för The View Winery och Wards Cider i Kanada förklarar varför hennes verksamhet valde petainerKeg som den mer hållbara och ekonomiska förpackningslösningen

The View Winery producerar prisbelönta viner och Wards äppelciderprodukter som alla distribueras över Stillahavsområdet. Våra viner och cider på fat säljs till restauranger och pubar.

Vi använder 20-liters Petainer-fat för våra vita och röda Silver Lining-viner. För alla våra Wards-ciderprodukter använder vi 30-liters Petainer-fat. Vi har använt engångs-PET-fat sedan 2015. Jag upptäckte Petainers fat när jag undersökte fatsystem på nätet.

Lägre kostnad än rostfritt stål

Som en liten vingård och cidertillverkare vid tillfället kände vi inte att vi kunde ta på oss kostnaden av att köpa en flotta av tankar i rostfritt stål och ett system för att sanera dem. Kostnaden för att hantera en flotta av tankar i rostfritt stål och att hämta dem från kunder för rengöring och påfyllning var också en faktor som styrde oss mot Petainer. Det var också fantastiskt att ha flexibilitet gällande minimibeställningar från vår petainerKeg-leverantör när vi först började tappa produkter på fat. Vi kunde köpa ett bekvämt antal fat för att komma igång innan vi fick ett bättre grepp om marknaden och ökade vår distribution.

Ett mer hållbart alternativ

Den viktigaste anledningen till att vi valde Petainer var emellertid att det mötte vårt engagemang för miljömässig hållbarhet. Jag älskar det faktum att Petainer-fat har ett koldioxidavtryck på 30 % jämfört med traditionella fat som måste skickas tillbaka till vingården för rengöring och påfyllning. Med Petainer-fat levereras de till kunden en gång och återvinns när de är färdiga med dem.

Varmvatten och skadliga rengöringsmedel krävs inte för att rengöra faten och vi är glada över att de har ett koldioxidavtryck på 30 % jämfört med traditionella stålfat. Vi är glada över att använda en produkt som är mer miljövänlig och i enlighet med vårt engagemang för hållbarhet

Lätta att använda och ser bra ut

Faten är välgjorda och lätta att använda. Jag älskar deras snygga utseende och tycker att de är lätta och relativt enkla att hantera. Under de få år vi har använt petainerKegs har det skett förbättringar och innovation vad gäller ventilerna och ytterhöljet. Petainer verkar engagerade i innovation och förbättring av sina produkter och har alltid välkomnat feedback från oss.

Påverkan på slutresultatet

När det gäller slutresultatet har petainerKegs gjort det möjligt för oss att undvika obekväma kapitalinvesteringar i förskott. Detta gjorde det mycket lättare att komma in på fatmarknaden utan allt för stor risk och med en mycket enklare enkelriktad distributionsmodell.

www.theviewwinery.com www.wardshardcider.com

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique