Article 31 August, 2021

Super Bock väljer petainerKeg för exportmarknader

,


Super Bock, det ledande portugisiska ölmärket från Super Bock Group, har valt Petainers engångs-PET-fat för viktiga exportmarknader. Super Bock är världens bästsäljande portugisiska öl och kommer att använda Petainer-fat för att skicka öl till New York, Hongkong, Moçambique och Kap Verde.

Super Bock använder 30L Classic-faten för att säkerställa att dess öl når sin destination i bästa skick, färdig att tappas och drickas. Komplexiteten med att transportera öl innebär att PET-fat för engångsbruk som Petainer-fat alltmer används som ett mer effektivt alternativ till traditionella stålfat och glasflaskor av bryggerier runt om i världen. PET-fat för engångsbruk hjälper dem att övervinna utmaningarna med långa avstånd, och besparar dem även kostnaden för att skicka tillbaka tomma behållare till bryggeriet.

Avgörande är att de också ger utmärkt produktskydd när ölet är under transport i sex eller fler veckor. Under denna tid kan fluktuerande och okontrollerbara temperaturer påverka ölets kvalitet. Detta kan påskynda de kemiska och fysiska reaktionerna i ölet och få det att åldras snabbt.

Oberoende tester av världsberömda VLB och Hochschule Geisenheim University visar att Petainer-fat, med sin integrerade avluftande teknik, har positiva effekter på smakstabiliteten. Under långa resor, när öl utsätts för relativt höga temperaturer, kan detta skydda och bevara den ursprungliga smaken bättre än fat i rostfritt stål på grund av lägre grad av oxidation.

”Vi har valt Petainer som vår exportpartner eftersom de har en bevisad erfarenhet av att stödja bryggerier som måste ta itu med de utmaningar som export innebär. Fatets kompatibilitet med befintliga fyllningslinjer och tappningssystem runt om i världen gör det också enkelt och effektivt att använda istället för andra förpackningsalternativ.”

Joao Pedro Costa, Super Bock Group

”Super Bock är ett fantastiskt varumärke och vi är glada över att kunna räkna det bland våra kunder. PET-fat används allt mer i stället för stålfat på grund av deras ekonomiska och hållbara fördelar för både inhemska marknader och exportmarknader.”

Craig Pope, European Commercial Director på Petainer

För mer information om Petainers produktsortiment kan du besöka www.petainer.com

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique