Article 31 August, 2021

Stark Craft Beer: Skapar ett unikt bryggeri

,


Bryggeriet Stark brygger Stark Craft Beers och 1945 Craft Pilsners och är det första ölbryggeriet i Indonesien. Under 2010 hade två beresta ölentusiaster, Bona Budhisurya och Jacob Suryanata, som brinner kraftigt för öl, fått nog av de intetsägande, kommersiella, massproducerade ölen i Indonesien och bestämde sig för att starta ett eget bryggeri – och det först efter att ha kartlagt, köpt och utnyttjat rent källvatten 1 km under bryggeriet – på norra Bali.

Och deras uppdrag var att introducera hantverksöl som är innovativ, med god smak och av hög kvalitet som även kan konkurrera på världsscenen för indonesierna. Det var så ”Stark” kom till världen. Varumärkets namn, ”Stark”, med samma betydelse på tyska som på svenska, uttrycker företagets starka vision att bli det föredragna ölet i Indonesien med internationellt erkännande.

Idag har Stark Craft Beer över 60 yrkesverksamma på Bali och Jakarta med fokus på bryggning, marknadsföring, drift, logistik, försäljning och frakt. Årligen producerar bryggeriet över 6 000 hektoliter öl i alla varianter.

Bryggeriet har fokuserat på att skapa riktigt unika, tropiska hantverksöl som fångar Balis smaker, såsom deras prisbelönta Lychee Ale, Mango Ale, en indonesisk Pale Ale med aromater och kryddor från hela ögruppen, med rent balinesiskt källvatten från bergen, malt av bästa kvalitet och humle från hela världen. Stark Craft Beers finns i Indonesien, Hong Kong, Singapore och på andra ställen.

För Stark är möjligheten att exportera avgörande för verksamheten eftersom den inhemska marknaden fortfarande är begränsad. För export krävs en förpackningslösning som är tillräckligt mångsidig för att klara den utmanande geografin i Indonesien och Sydostasien. Och för ett bryggeri som har gjort det till sitt uppdrag att utbilda dryckesentusiaster om dygderna hos unikt öl av premiumkvalitet måste det självklart anlända i bästa skick.

”Förpackningsstabiliteten, fatets förmåga att överleva ansträngande väder och transportförhållanden kräver en lösning som är pålitlig, hållbar och lämplig för resor.”

Bona Budhisurya, grundare och President-Director på Stark Brewery

Stark har valt USD Petainer-fat på grund av deras beprövade referenser när det gäller att skydda ölkvaliteten – VLB-tester visar att ölets smak inte har förändrats efter nio månader och är på samma nivå som öl lagrad i stålfat. De är även kompatibla med befintliga påfyllningslinjer, till en lägre kostnad än stålfat och är kompatibla med tappningssystem i butiker. Detta är en viktig punkt, ”eftersom butikerna vill servera färskast möjliga öl från fat som också kräver lite eller inget underhåll eller ingripande”, enligt Stark Craft Beers importör och distributör i Singapore, Lyndsey Lam. För Stark innebär det tekniska stödet som Petainer erbjuder att de har en försäkran om att det finns ett team av bryggeriexperter till hands för att lösa eventuella problem som uppstår snabbt.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique