Article 31 August, 2021

Rooster Beers: Kapitalisera på tillväxt

,


Rooster Beers, som är baserat i staden Ho Chi Minh i Vietnam, har haft en snabb expansion eftersom de har utnyttjat den snabbast växande ölmarknaden i världen. Vietnam är nu den sjunde största ölproducenten med över fyra miljarder liter – för tio år sedan producerade landet endast 1,3 miljarder liter. Tack vare att yngre personer och personer från medelklassdrickare letar efter högkvalitativa drycker blomstrar även landets hantverksölmarknad.

Rooster Beers upptäckte snabbt möjligheten som hantverksöl innebar på den inhemska marknaden och utvecklade en rad klassiska öl som gav ett alternativ till massproducerad lager, allt från en frisk blond öl till en lättdrucken mörk ale som passar det heta sydostasiatiska klimatet.

Men deras ambitioner stannar inte där. Rooster Beers har siktat ännu högre och har gått ihop med Beer Porters Asia för att börja exportera till Singapore. Detta innebar också att de var tvungna undersöka alternativa förpackningslösningar till flaskor och stålfat som kunde möta de logistiska och klimatmässiga utmaningarna med att exportera öl i Asien.

Efter en omfattande granskning av tillgängliga alternativ valde Rooster Petainers USD-fat, ett engångs-PET-fat. Fatet har lägre kostnad än andra lösningar, eliminerar eventuell returlogistik och är kompatibelt med universella beslag, vilket innebär att det kan användas i barer och restauranger var som helst i världen. När fatet är tomt kan det enkelt demonteras, krossas och återvinnas i det lokala återvinningssystemet.

”Vi har hittills varit mycket imponerade av Petainer-faten. Vi har haft noll problem och priset är ganska stabilt. Jag älskar det faktum att de kan använda vilken koppling som helst och arbeta med det sätt vi för närvarande tappar upp på – vi behövde inte ändra någonting. ”

Michael Sakkers, bryggmästare på Rooster Beers
For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique