Article 31 August, 2021

Petainer utökar tillverkningsavtrycket till Latinamerika och Kina


Petainer, världsledande inom enriktade fat, samarbetar med Great Leap Brewing i Kina för att börja tillverka Petainer-fat 2019. Detta är ett svar på den snabbt växande efterfrågan på fatöl i Kina och lämpligheten för enriktade PET-fat i ett land där logistiken är komplex.

Dagens tillkännagivande följer starten av brasiliansk tillverkning i september med partnern Blue PET, vilket markerar viktiga steg i Petainers tillväxtstrategi och engagemang för att föra leveranskedjan närmare marknaden. Petainer tillverkar även i Europa, USA och Australien.

Formblåsningsanläggningen i Tianjin, som har en PET Technologies APF-30-maskin, kommer att betjäna hemmamarknaden och bli ett tillverkningsnav för Petainers Asien-region. Great Leap Brewing kommer även att tillverka egna fat på anläggningen för att stödja sin egen affärsutvecklingsstrategi.

Lokal tillverkning innebär att försörjningskedjans kostnader kommer att minskas, vilket gör det ännu mer kostnadseffektivt att använda Petainer-fat jämfört med andra förpackningsformer – ytterligare en demonstration av att Petainer levererar det mest hållbara PET-fatet för global expansion som den enda leverantören som kan tillverka lokalt över hela världen, vilket bibehåller lägsta möjliga koldioxidavtryck.

Anläggningen kommer att producera Petainers 20-liters Hybrid-fat, det första engångs-PET-fatet som använder en cirkulärekonomidesign, fokuserad på återvinning och återanvändning. Faten är utformade för dryckesproducenter såsom bryggerier som ett mer kostnadseffektivt och hållbart alternativ till traditionella fat i rostfritt stål, och är ett billigt sätt att komma in på nya inhemska och internationella marknader. Petainers Classic och USD-fat kommer även att tillverkas på anläggningen.

”Jag är glad att kunna meddela vårt strategiska partnerskap med Great Leap Brewing. Tillverkning på världens största ölmarknad är ett stort steg för Petainer och gör att vi kan betjäna marknaden effektivt och hållbart genom att föra leveranskedjan närmare marknaden.”

Hugh Ross, Group Chief Executive på Petainer

”Den kinesiska hantverksölmarknaden växer, vilket innebär att branschen måste hitta ett kostnadseffektivt och smidigt sätt att transportera öl över långa avstånd. Petainers engångs-PET-fat tillgodoser detta behov och skyddar ölets kvalitet.”

Carl Setzer, grundare och bryggmästare på Great Leap Brewing, Beijing

”Vi har samarbetat med Petainer eftersom vi ser tillväxtmöjligheterna för deras produkter. Enriktade fat ger ett mycket mer kostnadseffektivt alternativ till stålfat utan att kompromissa med produktkvalitet och skydd.”

Décio Boschetti, BLUE PET

Petainer har även investerat i sina befintliga anläggningar och har byggt ett nytt lager vid sin fabrik i Aš i Tjeckien för att erbjuda större lagringskapacitet för att uppfylla sina nuvarande och framtida ambitiösa tillväxtplaner samtidigt som hållbarheten förbättras. Introduktionen av det nya lagret eliminerar 1 740 lastbilsleveranser per år, vilket minskar Petainers koldioxidavtryck avsevärt.

Utvecklingen följer ett liknande initiativ vid Petainers fabrik i Lidköping i Sverige, där ett nytt lager byggdes bredvid fabriken för att erbjuda större lagringskapacitet, vilket minskar logistik och koldioxidavtryck.

På sin ryska fabrik i Klin har Petainer investerat i kapacitet för formsprutning för att lokalisera utbudet av preformar för det marknadsledande Petainer-fatet. Den ryska fabriken kommer även att ha ytterligare lagerkapacitet för att förbättra leveranskedjans effektivitet.

Petainer ställer ut på årets Brau Beviale – Hall 4 / 4-137. Brau Beviale äger rum 13-15 november i Nürnberg, Tyskland. För mer information om Petainers produktsortiment kan du besöka www.petainer.com

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique