Article 31 August, 2021

Petainer lanserar nytt Hybrid-fat på Brau Beviale 2018


Petainers HYBRID-fat är de första enriktade faten som använder en cirkulärekonomidesign. De är fullt kompatibla med automatiska påfyllare och universella beslag.

Petainer, marknadsledande inom enriktade PET-fat, lanserar sina nya 30-liters och 20-liters Slimline petainerKeg Hybrid-fat på årets Brau Beviale – Hall 4 / 4-137. De nya formaten kompletterar den standardmässiga 20-liters Hybrid som redan används över hela världen.

Hybrid är det första engångs-PET-fatet som använder en cirkulärekonomidesign, fokuserad på återvinning och återanvändning. Faten är utformade för dryckesproducenter såsom bryggerier och vingårdar som ett mer kostnadseffektivt och hållbart alternativ till traditionella fat i rostfritt stål, och är ett billigt sätt att komma in på nya inhemska och internationella marknader.

Fatets snap fit-design möjliggör lokal blåsning och montering, vilket minskar transportens koldioxidavtryck, samt enklare demontering för bättre återvinningsbarhet på marknaden. Det är också det enda fatet där de övre och nedre kanterna kan återanvändas av bryggeriet. Genom att eliminera returlogistik och tvättprocesser eftersom den fylls, skickas och återvinns när den är tom, minskar fatet leveranskedjans kostnader med upp till 40 % jämfört med stål.

Hybrid-fatsortimentet är utformat för att stödjavarumärkesexpansion till nya marknader med förbättrade säkerhetsfunktioner såsom punkterings- och fallmotstånd, sprängtryck över 7 bar och fullt fungerande vid 40oC. Med bara 10 % av vikten av ett stålfat möjliggör Hybrid överlägsen stapling och hantering för påfyllning, transport och lagring som testats enligt ASTM-standarder för sjö- och vägtransport, vilket gör det perfekt för exportmarknader.

De nya Hybrid-faten är lämpliga för handpåfyllning och de flesta automatiska fatpåfyllningslinjer, vilket innebär att de kan användas i bryggerier och butiker var som helst i världen utan att några extra investeringar krävs för att byta från traditionella stålfat.

Liksom andra produkter i petainerKeg-sortimentet kan Hybrid även användas med universella kopplingssystem, med platta beslag kompatibla med Micro Matic A- och G-system och beslag av brunnstyp kompatibla med Micro Matic S- och D-system, så att kunderna vet att deras produkt kan vara tappas var som helst i världen. Dessutom har 20-liters Slimline Hybrid utformats så att det passar i en vanlig kegerator.

Fatets blandade barriär ger skydd mot O2 och UV-ljus samtidigt som den behåller CO2 för att ge den där ”direkt från bryggeriet”-smaken. Oberoende tester visar att fatet håller ölet lika färskt som andra behållare i förpackningsmixen. Smakprov* utförda av det globalt respekterade VLB-institutet visar att smaken efter nio månader är på samma nivå som stålfat.

”Vårt team av polymerforskare och tekniska experter har utvecklat de första engångs-PET-faten som har utformats med slutet av produktcykeln i åtanke. Detta, och de betydande fördelar för leveranskedjan som Hybrid erbjuder, minimerar dess miljöpåverkan. Hybrid-sortimentet ger bryggerier och dryckesproducenter ett kostnadseffektivt sätt att bygga sina varumärken på nya marknader och se till att deras produkt anländer i optimalt skick.”

Hugh Ross, Group Chief Executive på Petainer

Brau Beviale äger rum 13-15 november i Nürnberg, Tyskland. För ytterligare information om Petainers produktsortiment och för att se videor om användning och bortskaffande av petainerKegs kan du besöka www.petainer.com

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique