Article 31 August, 2021

Petainer har startat produktionen av sortimentet av enriktade fat i Thailand


Företaget blir den första tillverkaren av PET-fat i Sydostasien som levererar fat i Australasien på bara några veckor.

Som meddelades i september och trots starka ogynnsamma förhållanden har Petainer fortsatt med projektet att öppna en produktionsanläggning i utkanten av Bangkok, Thailand. Det ligger i Bang Sao Thong-distriktet i Samut Prakan-provinsen, bara några kilometer från Suvarnabhumis internationella flygplats. Den nya anläggningen ligger också halvvägs mellan Bangkok och hamnen i Laem Chabang, vilket gör det enkelt att snabbt skicka nya beställningar.

Den 500 kvm stora byggnaden ligger i Bangkoks frihandelszon, vilket möjliggör tax free-handel. Den inrymmer en blåsinje som kan leverera en 20ft-behållare med fat per dag i fas ett och kommer att fördubbla sin kapacitet i slutet av första kvartalet år 2021.

“Vi är stolta över att skapa jobb under en svår period, med ett nyanställt team på sex personer som bemannar fabriken”

Mathieu Raphat, kommersiell chef för Asien på Petainer

I inledningsfasen kommer anläggningen endast att tillverka 20-liters hybrid med A, D, G och S-beslag, som levereras med dammskydd och tryckavlastningsverktyg. Före slutet av första kvartalet kommer vi också att lägga till en SKU: en 30-liters hybrid med alla beslag. Petainers fat är nu också tillgängligt med en övertrycksventil inbyggd i beslaget, vilket eliminerar risken för fel på grund av övertryck.

Från vår bas i Thailand kan våra enriktade fat, kan Petainers PET-ölflaskor och PET-Growlers inom ett par veckor skickas till hela Asien, Australien och Nya Zeeland, vilket minskar kostnaderna, leveranstiden och koldioxidavtrycket.

För mer information kan du kontakta oss via enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats på www.petainer.com.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique