Article 31 August, 2021

Omdefinierar suröl

,


Blue Owl Brewing är ett bryggeri som enbart brygger suröl i Austin, Texas, och har arbetat med Petainer sedan 2019.

blue-owl-fallstudie

Ägarna Jeff Young (bryggare) och Suzy Shaffer (företag) startade Blue Owl 2015 med ambitionen att skapa unika, läckra och lättillgängliga suröl. Strax efter anslöt sig Meike Rossman – en välkänd kvinnlig bryggmästare – till verksamheten och har sedan dess arbetat med teamet för att släppa vackert balanserade sura brygder, allt från lätta och uppfriskande pale ales till stout.

”Vi försöker alltid vara unika och vi älskar att skapa. Att göra något nytt och utforska ölstilarnas gränser är det som exalterar oss. Det finns fortfarande så mycket att utforska gällande suröl.”

Jeff Young

Bryggeriet är stolt över sin unika ”förjäsande”, försurande teknik och använder naturligt förekommande bakterier och jäst från agn för att ympa vörten (söt, ojäst öl).

Ägarna Jeff Young och Suzy Shaffer startade Blue Owl 2015.

Blue Owl Brewery använder en mängd olika förpackningslösningar i sin distributionsarsenal – Petainers enriktade fat, burkar och en flotta med stålfat för lokala kunder. Bryggeriet började arbeta med Petainer när det började expandera och transportera produkter över långa sträckor:

”Den avgörande faktorn för att använda PET-fat är avstånd. När vi skickar fat till de avlägsna delarna av Texas kan våra rostfria stålfat, uppbundna i distributionskanalen, skada vår verksamhet. Med PET-fat kan vi fylla dem, skicka ut dem och sedan glömma bort dem. Detsamma gäller för fatförsäljning genom provsmakningsrummet. Möjligheten till en engångsförsäljning till en kund i stället för att hantera besväret med ett fatuthyrningsprogram har varit en stor fördel för oss.”

Suzy Shaffer

Att inte behöva rengöra och sanera skalen är en utmärkt fördel.

Meike Rossman

Inga förlorade fat, ingen ytterligare returlogistik: Användning av lätta Hybrid-fat har även medfört enorma kostnadsbesparingar för verksamheten. De har minskat sina koldioxidutsläpp och transportkostnader avsevärt och eliminerat behovet av att lagra, reparera och tvätta faten.

PET_BOB-Petainer-fallstudie-Blue-Owl-v4
Blue Owl Brewing har använt Petainers Hybrid-fat sedan 2019.

Petainer-fat levereras sterila, förrengjorda och färdiga att fyllas, vilket eliminerar alla risker för korskontaminering – en avgörande aspekt när det gäller att arbeta med vildöl och suröl. Hybrid-fat ger ett utmärkt produktskydd och bevarar integriteten hos varje brygd under fyllning, lagring och transport. När det är tömt är fatet lätt att demontera: fatet skickas för återvinning, medan dess kanter (tillverkade av 100 % återvunnen PP) kan återvinnas eller återanvändas på nya fat.

https://www.instagram.com/p/CDbnMn1FKYT/?utm_source=ig_web_copy_link

Produktmässigt har Blue Owl Brewing använt 20-liters Petainer Hybrid-fat i över ett år och har nyligen börjat använda andra förpackningslösningar som 10-liters minifat och ölbuteljer.

blueowlbrewing.com
Följ @blueowlbrewing för att upptäcka dess underbart unika brygder.

För mer information om Petainer-fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique