Article 31 August, 2021

Longtab Brewing: Brygg, återanvänd och återvinn

,


Longtab Brewing, baserat i San Antonio, Texas, är en veteranägd ölstuga. David Holland, ägaren, och Mike Brown, bryggmästaren, är båda pensionerade Gröna baskrar och brygger öl för att fira US Army Special Forces historia, kultur och veteraner.

Varje Longtab-öl har namngivits efter unika aspekter av Special Forces historia och Gröna baskrarnas kultur. Vissa ölnamn är uppenbara, medan andra kräver att du tar några öl med en Grön basker för att få den verkliga historien. Fokus för Longtab är att erbjuda USA-producerade versioner av klassiska ölstilar. Alla öl bryggs i San Antonio och görs med amerikanskodlat spannmål, humle och jäst.

Bryggeriet valde Petainer år 2019. Eftersom de var ett mycket litet bryggerihade de inte plats, kraft eller ekonomiska medel att köpa en fattvätt. De behövde en enkel lösning för att tappa sina öl på fat. De hade inte heller personal nog att tvätta fat.

Sedan de började använda Petainers fat har de minskat sin kemikalieanvändning och mängden de tömmer i avloppet, vilket också innebär att inget extra vatten används och att ingen extra energi går åt för att värma vattnet för rengöring. Longtab Brewing började fylla med ett 30-liters hybridfat och när de började samla på sig tillräckligt många kanter för att kunna återanvända dem var allt de behövde göra bara att beställa Petainers klassiska fat, som är hybridens PET-kropp.

“Återanvändning av hybridkanter besparar oss över 30 % av kostnaden per fat, vilket är ganska betydande över tid”, säger David Holland, ägare av Longtab Brewing.

Möjligheten att enkelt stapla dem är en annan stor fördel som bryggeriet upplever, ett alternativ som du inte har med ett halvt fat.

David och Mike rekommenderar Petainers fat av flera skäl. De är lätta att stapla; de ger betydande kostnadsbesparingar, mindre kemikalier används och mindre arbete involveras för att spåra faten. Hybridkanterna är tillverkade av 100 % återvunnet material, vilket utgör 60 % av produktens vikt. Därför kan företaget genom att återvinna faten och återanvända kanterna minska miljöpåverkan avsevärt.

Du kan följa Longtab BrewingInstagram, Facebook, Twitter och Linkedin, eller på www.longtabbrewing.com för att ta reda på mer om deras öl och evenemang. Förutom att brygga bra öl är Longtabs välgörenhetsuppdrag att främja en kultur av att ge tillbaka till samhället genom öldonationer och dedikationer, vara värd för evenemang eller till donera till välgörenhetsorganisationer som stöder Gröna baskrarna.

Om du är intresserad av att veta mer om våra fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats www.petainer.com.

Se deras video om hur du återanvänder kanterna på Petainers Hybrid:


Se Longtabs video om Petainers fat:

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique