Article 31 August, 2021

Little City, ett ikoniskt kafferosteri från Austin som distribuerar Nitro Coffee via Petainers fat.


Little City Roaster föddes ur ett ikoniskt café i Austin, Texas för mer än 20 år sedan, och är för närvarande ett stort grossistkafferosteri i St Elmos distrikt i Austin. De har ett passionerat team av kaffeproffs som aktivt reser världen över för att skaffa unika partier kaffe direkt från producenter för att säkerställa att produktens kvalitet maximeras i hela leveranskedjan.

Little Citys kaffe finns i stora livsmedelsbutiker i Texas, såsom Whole Foods eller Central Market. De distribuerar också sitt Nitro Cold Coffee på restauranger, i kaffebarer och bryggerier i större städer i Texas med hjälp av Petainers fat. Den här associationen startade i augusti förra året, tack vare de logistiska fördelarna Little City har uppnått genom att använda Petainers lätta, lättfyllda och enriktade hybridfat.

Begränsade partier kommer från Colombia, Brasilien, Myanmar, Costa Rica, Etiopien, Kenya och Mexiko

En av Little Citys senaste prestationer är deras partnerskap med Austin FC Major League Soccer. I och med den här alliansen kommer de att föra med sig sitt högkvalitativa kaffe till de anställda i det Austin-baserade laget, och kommer att erbjuda sitt kaffe på fat i den nya Q2-stadion med distribution av produkten via Petainers fat.

Petainers enriktade fat levereras rena och färdiga att fyllas!

“Vi valde Petainers fat eftersom de erbjuder en viss bekvämlighet som erbjuder oss möjligheten att expandera utanför Austin. Matdistributörer hanterar inte fat i rostfritt stål eftersom de inte har möjlighet till pant eller returglogistik.” Eric Wolf – Little City, Coffee Director

Little City distribuerar sitt Nitro Cold Coffee på restauranger och i kaffebarer med hjälp av Petainers fat.

Little Citys Nitro Cold Coffee fylls på med kväve och tappas med kväve; det gör det till en idealisk kombination eftersom Peteiners fat är förrengjorda med kväve, vilket garanterar säkerhet och färskhet vid servering. Dessutom visar sig lösningen vara ett hållbart alternativ eftersom det förlänger hållbarheten för Nitro Coffee, samtidigt som det sparar kostnader jämfört med traditionella förpackningar. Det har också varit mycket praktiskt för att inte behöva sanera fatet eller komma i kontakt med kemikalier, eftersom det levereras rengjort och färdigt att fyllas!

Om du är intresserad av att lära dig mer om Little Citys högkvalitativa produkter kan du besöka deras butik på littlecity.com!

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique