Article 31 August, 2021

Intervju med Stephanie Alaniz: den första mottagaren av Petainer-sponsrade Pink Boots Cicerone Scholarship


Vi hade nöjet att träffa och ställa några frågor till Stephanie Alaniz, den första Pink Boot Society-mottagaren av ett Cicerone Level 2-stipendium sponsrat av Petainer. Hon är för närvarande en Beertender vid Oasis Texas Brewing Co. med utsikt över Lake Travis i Austin, Texas. Petainer är stolta över att vara det första företaget någonsin som sponsrar ett Level 2-stipendium för Pink Boots och vi uppmuntrar andra företag att engagera sig och hjälpa till att ta kvinnor till nästa nivå.

Vad fick dig att välja att ansöka om Cicerone Level 2-stipendiet?

Jag var glada att kunna bygga vidare på min expertis från Level 1, som omfattade grunderna i ölservering, stil och smaker. Level 2 erbjuder en mer gedigen och omfattande kunskap om öl, ölservering, bedömning av ölkvalitet och identifiering efter smak. Det var det naturliga nästa steget för min professionella tillväxt inom ölindustrin.

Vad brinner du mest för när det gäller öl?

Kombinera ihop öl med mat. Jag deltog i en ölprovningsföreläsning som hölls på EasyTiger här i Austin, och föreläsaren var Garrett Oliver från Brooklyn Brewery – just då viste jag inte hur mycket den här mannen vet om ölvärlden! Han pratade om att kombinera öl och mat, två av mina favoritsaker, så jag var fast. Det uppmuntrade mig att lära mig mer om kombinationer, och sedan hittade jag Cicerones webbplatsen och registrerade mig på Level 1. Stort tack till Garrett Oliver, som inspirerade mig att fortsätta den här resan.

Hur fick du höra talas om Pink Boots Society?

Strax efter att jag genomfört Level 1 var jag på ett ölevenemang och träffade en Pink Boots-medlem. När jag delade med mig av min ölresa med henne föreslog hon direkt att jag skulle gå med i Pink Boots Society (PBS), som hjälper, inspirerar och uppmuntrar kvinnor i ölbranschen att utveckla sin karriär genom utbildning. Enklaste beslutet någonsin!

Det dröjde inte länge förrän jag började träffa superhjälpsamma kvinnor som inte bara delade min förkärlek för öl utan var redo, villiga och kapabla att hjälpa mig att uppnå vad jag än tog mig för i ölens namn. Jag lyckades till och med få min första PBS-bryggning på Vista Brewing strax innan COVID-19 slog till.

Favoritöl?

Mitt säkra kort är El Grito från Oasis, The “Yell”, en kombination av lime och havssalt. Den här göse-lagern är uppfriskande syrlig, skarp och lätt att dricka.

Vilken öl som kan överraska oss finns i ditt kylskåp?

Kanske är det inte förvånande, men en öl som inte är från Texas som jag har där inne är naturligtvis Brooklyn Amber Lager från Brooklyn Brewery.

Planerar du att delta i de kommande PBS Brew Days?

Absolut! Om det anses säkert att göra det.

Lycka till, Stephanie! Vi kommer att hålla er uppdaterade om hennes framsteg. Om du är intresserad av att lära dig mer om Pink Boots Society kan du besöka deras webbplats på www.pinkbootssociety.org.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique