Article 31 August, 2021

Dodging Duck Brewhaus: Hur en ölstuga kan dra fördel av Petainers lösningar

,


Dodging Duck Brewhaus är en familjeägd och familjedriven ölstuga som ligger i Boerne, Texas mittemot sjön i Boerne Park i Texas Hill Country. Deras utsökta färska hantverksöl bryggs på plats i ett bryggeri med 10 kopparklädda fat, och leds direkt till kranarna monterade i den anslutna baren, där kunderna samlas för att snacka öl med Ian, bryggmästaren, eller snacka Boerne med lokalbefolkningen.

Ägaren träffade Petainer-teamet på CBC i Denver i april 2019 och lade in den första beställningen senare samma månad. Dodging Duck utnyttjar nu Petainers erbjudande till fullo genom att köpa olika fatstorlekar för olika kommersiella ändamål. De började använda 20-liters hybridfat och sparade kanterna för återanvändning – se videon om hur hybridkanterna återanvänds. Efter att ha samlat på sig tillräckligt med fatkanter behövde de bara beställa klassiska 20-litersfat. Majoriteten av dessa fat används för avhämtning, många kommer tillbaka då deras kunder vet att bryggeriet vill återanvända kanterna. Öl på ölstugan tappas ur 30-litersfat, där det finns plats för ett lite större fat, och det är mer ekonomiskt för detta ändamål. År 2020 var det nya tillskottet i Petainers fatutbud, 10-liters minifat, den perfekta förpackningslösningen för avhämtningsbeställningar för dem som vill ha en mindre fatstorlek. Nyligen började de använda PET-Growlers.

”Vi är mycket nöjda med den här ultralätta men ändå mycket robusta buteljen. Påfyllningen är lättare än med glas eftersom vi kan se produkten tydligare inuti behållaren. Kunder har inga problem att bära flera buteljer utan att vara rädda för att de ska krossas. Korkarna till våra standardbuteljer passar perfekt på dem”

Keith Moore, grundare och ägare av Dodging Duck

Dodging Duck valde Petainers fat framför konkurrenternas på grund av möjligheten att återanvända kanterna. Efter att ha använt produkterna i flera månader var de mycket nöjda med kvaliteten och användarvänligheten och köpte fler produkter från Petainer.

”Petainers fat uppfyllde våra specifika krav på många sätt. Dodging Duck är en liten ölstuga med begränsat utrymme. Vi har ingen fattvätt. I många år serverade vi bara fyra fatöl direkt från våra fyra serveringstankar. Vi ville erbjuda mer fatöl, om vi bara hade tillräckligt med utrymme för att göra detta. Petainers fat fungerar perfekt. Eftersom hybridversionen enkelt kan staplas kan vi få plats med ganska många i vårt lilla utrymme, bredvid våra serveringstankar”

Keith Moore, grundare och ägare av Dodging Duck

Att ha möjligheten att återanvända kanterna till både 20L- och 30L-hybriden har varit jättebra för miljön. Det är också en betydande kostnadsbesparing för Dodging Duck eftersom det gör det möljigt för dem att köpa klassiska fat och återanvända de gamla kanterna, vilket besparar oss strax över 30 % per fat.

Enligt bryggeriet är en annan fördel att faten levereras rengjorda och sanerade. Inget slöseri med vatten eller starka kemikalier behövs för att rengöra dem, som är fallet med traditionella fat, vilket sparar värdefull tid för bryggaren, och låter honom fokusera på att procudera mer öl.

Du kan följa Dodging Duck via sociala medier på @thedodgingduck eller www.dodgingduck.com för att ta reda på mer om deras öl och livemusikevenemang. Om du är intresserad av att veta mer om våra fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats www.petainer.com.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique