Article 31 August, 2021

Crazy Carabao Brewing Company: Från passion till företag

,


När Brad Hannam bestämde sig för att starta Crazy Carabao Brewing Company i Filippinerna ville han skapa något speciellt. Han designade och byggde ett toppmodernt hantverksbryggeri i södra Manila och anställde ett team av expertbryggare för att börja skapa ett utbud av speciella boutiqueöl med de färskaste ingredienserna.

Bryggeriet producerar nu en mängd öl, från dess populära Exit Wounds IPA till Kalinga Kolsch, som nu säljs till kvalitetsinrättningar i Metro Manila och på andra platser. Crazy Carabao bygger snabbt ett rykte om högkvalitativ hantverksöl i regionen.

Liksom många av de nyare bryggeriägarna måste Brad vara uppmärksam på de kommersiella aspekterna av verksamheten och leta efter nya möjligheter och marknader för att sälja sitt öl. Han har också den extra utmaningen med den komplexa logistik som Filippinerna innebär, med över 7 600 öar att navigera bland. Efter att ha skickat fatöl i stålfat insåg Brad snabbt att kostnaden för att administrera en stålfatsflotta och fatförluster gjorde detta till ett omöjligt alternativ.

Efter en omfattande granskning av tillgängliga alternativ valde Crazy Carabao Petainers USD-fat, ett engångs-PET-fat. Fatet har lägre kostnad än andra lösningar, eliminerar eventuell returlogistik och är kompatibelt med universella beslag, vilket innebär att det kan användas i barer och restauranger var som helst i världen. När fatet är tomt kan det enkelt demonteras, krossas och återvinnas i det lokala återvinningssystemet.

”Vi såg den ökande efterfrågan på kvalitetsdrycker i regionen och ville utnyttja denna trend. Att använda Petainers enriktade fat har gjort en logistisk mardröm till en enkel process som säkerställer att vi kan skicka våra öl till regionen till en lägre kostnad.”

Brad Hamman, grundare och ägare av Crazy Carabao
For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique