Article 31 August, 2021

Cerveceria Jester: Hur Petainer-fat hjälper bryggeriet att växa

,


Petainer är världsledande inom enriktade PET-fat och betjänar marknader runt om i världen, inklusive Europa, Ryssland, Nord- och Sydamerika och Asien. Petainers fatsortimentet är skräddarsytt för våra kunders krävande behov och erbjuder mångsidighet och flexibilitet, samtidigt som det ger överlägsna ekonomiska fördelar och hållbarhetsfördelar.

Här förklarar Rafe Hutchings, grundare och Commercial Manager på Jester Brewery, Santiago, Chile som grundades 2014, varför han nu använder Petainer-fat för att utöka sin verksamhet:

Vi fick väckte ett stort intresse i hela Chile för vårt fatöl, och vi ville presentera vårt öl för regionala chilenska städer. Chile är emellertid 4 300 km långt från norr till söder, vilket innebär stora logistiska utmaningar.

Petainer har gjort det möjligt för oss att öppna upp nya marknader i hela Chile eftersom de har gjort det enklare för oss att transportera vår produkt. Med PET har vi även minskat vårt koldioxidavtryck samtidigt som vi behåller kvaliteten och färskheten hos vårt öl. Som ett resultat använder vi nu PET för alla våra fatölskunder utanför vår lokala marknad i Santiago.

Sedan vi började använda Petainer-fat har vi nu fått nya kunder i Iquique, Antofagasta och La Serena i norra Chile; de centrala kuststäderna Valparaiso och Viña del Mar, och även i de södra städerna Concepcion, Valdivia, Pucon, Coyhaique, Puerto Varas och Punta Arenas. Från norr till söder täcker dessa städer större delen av Chiles längd på 4 300 km!

Vi har även fått intresse från importörer i Europa, USA och andra länder i Latinamerika, så vi kommer att överväga att exportera med PET i framtiden när vi har uppnått våra mål på hemmamarknaden. Chile är känt för sitt utmärkta vin – det skulle vara kul att visa människor internationellt att Chile också har några fantastiska öl!

Vi är mycket glada över att ha blivit erkända av UNTAPPD som det bästa chilenska bryggeriet 2017 och hela 2018 hittills. UNTAPPD representerar dryckesentusiastens direkta uppfattning och det är det vi värdesätter mest och är mest stolta över.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique