Article 31 August, 2021

Cervecería Granizo: pionjärerna inom fatlagrade öl och suröl i Chile och Sydamerika

,


Cervecería Granizo grundades den 31 oktober 2011 i staden Olmué, som ligger mindre än en timme från Valparaíso, Chile.

Bryggeriets namn “Granizo”, som betyder “hagel”, inspirerades av ett område i Olmué som kallas “El Granizo“. Från staden finns tillgång till nationalparken “La Campana”, ett symboliskt naturreservat i centrala Chile, känt för sin höga biologiska mångfald av växt- och djurarter. Ett exempel på växtmångfald är rosmarin, som Granizo använder i sin Indian Red Ale (IRA). Det började som en ersättning för Chinook-humlen, och det är nu en officiell ingrediens.

2016 flyttade bryggeriet till Quilpué, närmare Valparaíso.

Från början var bryggerierna pionjärer i Chile med sin användning av ekfat i fermenterings- och mognadsprocessen för olika stilar av öl. Denna inspiration från Granizos team kom eftersom många tidigare arbetat i vinkällare i Chile och runt om i världen. Cerveceria Granizo återanvänder fat som en gång innehöll vitt och rött vin, pisco, portvin, rom och äppelchicha, vilket skiljer dem från andra bryggerier. Detta gör att de kan erbjuda ett bredare utbud av unika öl till sina erfarna och ölkunniga konsumenter. Användningen av fat överför en större komplexitet av aromer och smaker till deras öl som inte skulle tillkomma vid användning av de traditionella tankarna i rostfritt stål.

Tack vare sitt innovativa tillvägagångssätt har de fått många nationella och internationella utmärkelser, vilket gör att de kan resa runt i världen och delta i evenemang, tävlingar och mässor i flera länder. Bland dem är:

År 2020 blev Granizo inbjudet till en av världens viktigaste ölfestivaler: Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration 2020, i Köpenhamn, Danmark. Ölen som presenterades: Granispero, Infectious IRA! 2016, Sour Pisco, Quercus, Mote Chúcaro och Killer Callampa. Dessa är specialöl med mognadstid på flera månader, fat såsom pisco, och några med inhemska ingredienser såsom trigo mote. Användningen av Petainers fat spelade en nyckelroll när de transporterade sina öl långa sträckor. Petainer-fatens innovativa användning av CO2– och O2-barriärteknologi förhindrar oxidation från att inträffa i faten, vilket skyddar ölets kvalitet.

“Jag rekommenderar absolut att använda Petainers fat, främst för dess utmärkta pris-/kvalitetsförhållande, utöver det stora lokala stödet som Petainer ger”

German Fritsch, partner på Granizo Brewery

På lokal nivå har användning av Petainers fat hjälpt bryggeriet att etablera sig i hela landet eftersom det har minskat de höga fraktkostnaderna. Petainers fat väger 10 % av vad stålfaten väger, sänker transportkostnaderna och minskar koldioxidavtrycket. Det är en väsentlig fördel när man betjänar ett land så stort och så långt som Chile, där logistikkostnaden är avgörande för ölets slutvärde.

”Jag skulle rekommendera Petainer till 100 % eftersom de finns i Chile och det är det enda fatföretaget som svarar snabbt och effektivt. Vi behöver bara ringa Petainer så är de alltid redo att assistera oss”

Oscar Garrido, partner på Granizo Brewery

Titta på Granizos fallstudievideo:

Du kan följa Cervecería Granizo på @cerveceriagranizo ellerwww.granizo.cl för att ta reda på mer om deras öl.

Om du är intresserad av att veta mer om våra fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats på www.petainer.com.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique