Article 31 August, 2021

Casa Cervecera Morenos: Att experimentera med söta och sura smaker

,


Casa Cervecera Morenos är ett bryggeri i Mexico City, grundat av de två bröderna Ernesto och Rodrigo Mora.

De började 2017 med en liten produktion, 900 liter per månad, och nu brygger de sitt öl i ett 20-fatsbrygghus och producerar över 9 000 liter per månad.

Bryggeriet är känt för humlerika stilar såsom Pale Ale, Double IPA och Hazy IPA. De brygger också några lageröl och den alltid kontroversiella ölstilen Milkshake IPA, som försöker efterlikna hur en milkshake ser ut och smakar som med smak av en IPA.

För att skapa denna innovativa öl använder bryggerierna stilen New England IPAsom bas, vilken är en mycket grumlig IPA, men mindre bitter än en vanlig, och lägger till lite frukt och laktos i bryggprocessen. Slutresultatet är en öl som är tung i kroppen, mycket grumlig och med lite sötma från laktosen och syrligheten från frukten som tillsatts. Casa Cervecera Morenos vill alltid förnya och presentera nya öl för sina kunder. De skapade Milkshake IPA tillsammans med Nómada Brewery.

Ernesto och Rodrigo började använda Petainers fat för två år sedan när de expanderade till att sälja till barer och restauranger utanför Mexico City.

“Anledningen till att vi övervägde #PetainerKegs var att de hjälpte oss att minska logistikkostnaderna för att skicka stålfat och skydda ölet genom att bibehålla kvaliteten precis som stålfaten”

Ernesto Mora, bryggmästare på Casa Cervezera Morenos

Casa Cervecera Morenos har vuxit mycket snabbt och de funderar på att utöka sin kapacitet under nästa år. “Med Petainer fick vi möjligheten att spara pengar och avsevärt minska våra driftkostnader vilket hjälpte oss att växa snabbare än vi planerat” förklarar Rodrigo Mora, ekonomichef.

När Casa Cervecera Morenos först började att tappa sitt öl gjorde de det på samma sätt som de flesta bryggerier gör, för hand och med tyngdkraft, utan något “snyggt” system eller teknik, eftersom kostnaden för att ha en fatpåfyllare var mycket hög och de har heller inte mycket utrymme i bryggeriet.

”När vi började använda Petainers fat insåg vi att Petainer inte bara erbjuder enriktade fat utan också påfyllningslösningar som passar våra behov. De presenterade AB-1-påfyllaren för oss. Det är en mycket liten, lättanvänd påfyllare, och framför allt mycket prisvärd”

Ernesto Mora, bryggmästare på Casa Cervezera Morenos

AB-1-påfyllaren är en halvautomatisk fatpåfyllare som levereras med en membranpump, så den kräver intekoldioxid för tappning. Den stannar automatiskt när fatets volym uppnås (det kan ställas in på displayen). En perfekt förinställd volym fylls varje gång och när trycket är inställt behöver du inte oroa dig för problem med skum. Den här effektiva och tidsbesparande metod leder till besparingar som sedan kan användas mot kostnaden för AB1-enheten.

Du kan följa Casa Cervecera MorenosInstagram, Facebook eller på www.morenosbeer.com för att ta reda på mer om deras öl och speciella evenemang.

Se videon om Petainers AB1-fatpåfyllare:

Om du är intresserad av att ta reda på mer om våra fat kan du kontakta oss på enquiries@petainer.com eller besöka vår webbplats www.petainer.com.

For further information regarding Petainer and our packaging solutions, please don't hesitate to get in touch via our contact page

Article

Petainer appoints Brook House Hops as UK Distributer

Article

The View : les fûts Petainer, une solution durable et économique